De ce ai nevoie de certificare FSC?

Consumatorii sunt din ce in ce mai interesati de provenienta produselor pe care le cumpara si de procesul prin care au fost create.

Acestia vor sa ia decizii responsabile atunci cand fac o achizitie, cantarind in egala masura atat acreditarile sociale cat si de mediu, ale produselor. Acest comportament este reflectat din ce in ce mai mult in reglementarile guvernelor privind operatiunile de afaceri. Cercetarile arata ca afacerile care obtin acreditarea FSC beneficiaza de acces mai usor la pietele internationale, obtin mai mult profit si isi imbunatatesc imaginea publica. Exista de asemenea o sumedenie de beneficii pentru organizatiile ale caror solutie nu este certificarea, insa doresc sa promoveze produse cu eticheta FSC prin licentierea marcii comerciale.

Procesul obtinerii certificarii FSC

Pasul 1: Contactarea unei firme de consultanta
Pasul 2: Intocmirea documentatiei si implementarea cerintelor standardului FSC
Pasul 3: Auditul (si auditurile anuale)

Ce beneficii ai in urma certificarii FSC?

Certificarea creste standardele industriei in administrarea padurilor
Certificarea FSC este singurul cadru legal acceptat de ONG-urile de mediu precum Greenpeace si WWF. Se impune ca un punct de referinta pentru organizatiile si comunitatile forestiere.

Certificarea ofera beneficii economice garantate pntru afacerea ta
Atat organizatiile sectorului public cat si privat din toata lumea pun in aplicare conditii tot mai stricte privind achizitiile in conformitate cu reglementarile de mediu. Din acest motiv, obtinerea unui certificat FSC ofera proprietarilor de paduri si producatorilor de lemn accesul la o piata noua, mai puternica, cu o baza de clienti mai diversificata, astfel obtinand un profit mai mare.

Certificarea creeaza o legatura mai puternica intre afacerea ta si clienti
Beneficiind de un certificat FSC oferi brandului tau credibilitate, clientii fiind convinsi de originea responsabila a produselor tale. De asemenea imbunatateste reputatia corporativa a afacerii tale si creeaza noi oportunitati de marketing.

Certificarea protejeaza ecosistemul padurilor si ajuta la lupta impotriva incalzirii globale
FSC interzice exploatarea forestiera ilegala, degradarea padurilor si defrisarea in zonele certificate. Obtinand certificarea FSC, vei lua parte la protejarea ecosistemului padurilor si vei reduce impactul incalzirii globale.

Certificarea asigura ca vei fi la zi cu reglementarile guvernului
Un numar tot mai mare de tari si regiuni, printre care: Uniunea Europeana, Statele Unite ale Americii si Australia, au legislatii impotriva folosirii si vanzarii lemnului recoltat in mod ilegal. Respectarea acestor legi reprezinta fundatia certificarii FSC, astfel vei reduce riscul de a fi expus la contrabanda de lemn.