Ce reprezinta certificarea lantului de custodie?

Se pot intampla foarte multe cu materialul lemnos de la plecarea din padure si intrarea in mainile consumatorului. De la prelucrare la productie, pana la distributie, lemnul si celelalte produse forestiere trec printr-un lant complex de aprovizionare.

Certificarea lantului de custodie FSC verifica faptul că materialul certificat FSC a fost identificat si separat de materialul necertificat, respectiv necontrolat, deoarece face drumul de-a lungul lantului de aprovizionare de la A pana la B. Pentru a obtine certificarea lantului de custodie, afacerea dumneavoastra trebuie sa respecte standardul FSC-STD-40-004 pentru certificarea lantului de custodie FSC.

Tipuri de Certificari ale Lantului de Custodie

Pentru organizatii: care proceseaza sau vând produse forestiere: certificarea unor intreprinderi sau a mai multor site-uri care fac parte din certificarea multi-site ori a grupului (aceasta ar putea fi pentru companiile mari care opereaza mai multe site-uri sau pentru intreprinderile mai mici, care aleg sa colaboreze pentru a obtine certificarea colectiva).
Pentru proiecte: certificare unica, eliberata pentru obiecte sau cladiri individuale, realizate în totalitate sau partial folosind componente certificate FSC.

Beneficii ale certificarii lantului de custodie

Consumatorii sunt din ce în ce mai preocupati de alegerea produselor realizate si furnizate în mod responsabil. Certificarea lantului de custodie FSC permite companiilor sa utilizeze eticheta FSC, oferind consumatorilor siguranta cu privire la originea produselor cumparate.

Daca sunteti o societate doritoare sa cucereasca pietele care sunt în mod special constiente din punct de vedere ecologic si social, certificarea lantului de custodie este o acreditare esențiala. Realizarea certificării reprezinta, de asemenea, o modalitate excelenta de a demonstra conformitatea cu politicile de achizitii din sectorul public si privat – cum ar fi eticheta ecologica a UE si Leadership-ul în domeniul energiei și al mediului (LEED) din SUA – care specifica materialele responsabile din punct de vedere ecologic.